Onze wijnen uit Oostenrijk
(voor prijzen kan je op de prijslijst terecht)
Onze witte wijnen uit Oostenrijk

Burgenland - Jack´n Jen - Weisser Heideboden - Nr.1404 - 0,75 l
Goudgele kleur, frisse aroma's van vlierbloesem en kruisbes. Minerale afdronk met toetsen van limoen. Een ideaal 'tafelwijntje'. Heideboden is een ode aan de oude wijnproductie in Oostenrijk. De hoofddruif is Bouvier, hieraan voegden ze vroeger de druiven toe, die ze niet verwerkt kregen als monocépage. Nu is de wijn standaard samengesteld uit 80% Bouvier, aangevuld met Muskateller en Grüner Veltliner (elk voor de helft).

Burgenland - Jack 'n Jen - Pinot Blanc - Nr.1401 - 0,75 l
Helder geel in het glas. Subtiele fruitigheid, exotisch fruit in de mond met een een lichte honingtoets. Een heel minerale wijn die het zilte van de zee in je glas brengt. Deze wijn kreeg goud op de Berlijnse wijnbeurs

Burgenland - Jack 'n Jen - Muskateller - Nr.1405 - 0,75 l
Geweldig typisch muskaataroma! Bloemen en rijp fruit, gecombineerd met een fijne aciditeit.
Perfect als aperitief! Ook ideaal om te serveren als wijn bij een voorgerecht met Foie Gras of paté.

Burgenland - Jack 'n Jen - Sauvignon Blanc - Nr.1403 - 0,75 l
Deze wijn heeft een heerlijk aroma van rijpe kruisbessen, groen gras en weidebloemen. Een complexe, minerale wijn met een uitgebalanceerde zuurtegraad. De zorgvuldige behandeling van de wijnstokken en druiven komt tot uiting in deze duurzaam geteelde wijn.

Weinviertel - Grüner Veltliner Trocken - Nr.1400 - 0,75 l
Fruitige neus van rijpe appel en abrikoos. In de mond komt de frisse fruitigheid terug, met mooie mineralen en typische Veltliner-witte-pepertoetsen. Een veelzijdige maaltijdbegeleider met een aangename, verfrissende afdronk!

Onze rode wijnen uit Oostenrijk

Burgenland - Jack´n Jen - Pinot Noir - Nr.1402 - 0,75 l
Karmijnrood in het glas met violette reflecties. Aroma's van aardbeien en zoete kersen in de neus, deze komen mooi terug in de mond en worden aangevuld met een beetje framboos. Goed geïntegreerde tannines ronden de wijn af en maken er een subtiel fruitig drinkgenot van!
Deze wordt best gekoeld gedronken, aan een temperatuur van 16°. Je kan deze in je frigo zetten en +/- 15 minuten vóór het uitschenken uit de frigo halen. Deze wijn behaalde een gouden medaille op de Berlijnse wijnbeurs.© by Vertravi