Cocktails met bubbels en wijn
Cava met peer en honing
Ingrediënten:
2 eetlepels perensap
1/2 koffielepels honing
kaneel
cava portium
Verdeel het perensap over 4 glazen. Schep in elk glas 1/2 koffielepel honing en een mespuntje kanteel en roer goed om.
Vul de glazen verder aan met de gekoelde cava en werk elk glaasje af met een dun plakje peer
Bellini met rozemarijn
Ingrediënten:
1/2 perzik (blik)
Prosecco of spumante
1 takje verse rozemarijn
Pureer enkele uitgelekte perzikhelften uit blik met de staafmixer of mix perzikencompote tot een superfijne mousse. Schep 1 el perzikenmoes in een glas en vul aan met spumante of prosecco. Werk af met een takje rozemarijn
Champagnecocktail met campari en bloedsinaasappel
Ingrediënten:
Champagne
Bloedsinaasappel
klein beetje suiker
8 ml campari
Los de suiker op in de campari en schenk in het glas. Snij een mooi stukje van de bloedsinaasappel en steek op een prikkertje. Raspt de schil van de bloedsinaasappel en wrijf er de binnenkant van de champagneglazen mee in. Druppel nog een beetje bloedsinaasappelsap bij de Campari.Vul het glas verder met de champagne en werk af met een prikkertje met bloedsinaasappel
Limonsecco
Super simpel om te maken, en heerlijk verfrissend: vul een wijnglas met ijs. Giet over het ijs een shotje Limoncello, en top af met Prosecco. Garneer met een blaadje munt en wat granaatappelpitjes.
Cocktails...Uit de bar van iDivini
Als je het graag simpel houdt, stop de Vermouth dan gewoon in de koelkast, kies een mooi glas, schenk wat Vermouth in en geniet ervan.
Voor anderen zijn een paar extra ijsblokjes en de schil van een sinaasappel voldoende.
En voor de meer experimentele mensen is er altijd de mogelijkheid om coole cocktails te gaan maken, zoals de klassieker, de Isola Belle of de iDivini Spritz...
Mocht je zelf gaan experimenteren en met de Vermouth een lekkere cocktail te verkrijgen, laat het ons weten, zodat we dit met onze klanten kunnen delen 😊
De Italiaanse klassieker
Ingrediënten:
Spumante of tonic
Vermouth di Torino
Vul een glas met een bepaalde hoeveelheid gekoelde Vermouth.
Voeg hieraan dezelfde hoeveelheid Spumante of Tonic toe.
Klaar en drinken maar...
Isola Belle
Ingrediënten:
45 ml Porto Tawny
45 ml Vermouth di Torino iDivini
2 partjes limoen
Ijsblokje(s)
Vul een glas met ijsblokjes, giet er de porto en Vermouth bij. Knijp het sap uit een partje limoen erbij en knijp dan de schil uit boven het glas. Even roeren. Garneer met een partje limoen.
iDivini Spritz
Ingrediënten:
3 cl Vermouth di Torino iDivini
3 cl Aperol
6 ijsblokjes
3 cl Prosecco of Spumante d’Asti
2 sinaasappel zeste
Kies voor een tulpglas of champagne glas. Giet de Vermouth en Aperol in een cocktailbeker. Doe er de ijsblokjes bij en schud even goed door met de gesloten beker. Giet het mengsel ZONDER de ijsblokjes in de glazen (2/3); vul verder aan met 1/3 Prosecco of Spumante d’Asti. Versier het glaasje met een fijne sinaasappel zeste.
Geniet van een fris fruitige, licht schuimende en parelende cocktail met zachte bitter/zoete toets.
Frisse witte wijn cocktail
Meng de helft mousserende wijn met de helft l'Autantique Sauvignon blanc. Je hebt een frisse verrassende cocktail
Rojito: een soort van mojito met rosé wijn
Waar de Mojito met witte rum wordt gemaakt, wordt de Rojito gemaakt met rosé, in plaats van rum. Je maakt de Rojito op dezelfde manier als de Mojito, alleen wordt de rum dus vervangen door de rosé. Ideaal als je een andere variant wilt drinken of als je zin hebt in een roze cocktail! Het lekkerste wordt de Rojito als je suikerstroop gebruikt, maar gewone (riet)suiker volstaat ook. Omdat het recept uitgebreider is, kun je de Rojito het beste per glas maken.
Ingrediënten:
75ml rosé wijn
sap van een halve limoen
15ml suikerstroop/2 theelepels (riet)suiker
5 blaadjes munt
100ml spuitwater
wat frambozen
vier ijsklontjes
Meng alles in de blender of cocktailshaker, behalve de spa rood. Zeef het mengsel en schenk in een glas met ijsklontjes, en garneer met framboos en munt. Top af met spa rood.
Frosé
Frozen rosé: een wijncocktail met rosé wijn, die je doet watertanden! Maak ijsklontjes van een fles rosé, door het te bevriezen. Blender de ijsklontjes met een bakje aardbeien (250 gram), een eetlepel suiker, 4 eetlepels wodka en 2 eetlepels grenadine, of andere limonadesiroop.
Kalimotxco
100 ml rode wijn
100 ml Coca Cola
partje citroen (uitgeknepen)
Meng dit alles en serveer het met vier ijsklontjes.
Cocktail met witte porto (fris en verrassend!)
Benodigdheden:
- muntblaadjes
- limoenpartjes
- witte droge porto
- crushed ice
alles in een glas doen en aftoppen met tonic water, een muntblaadje en een klein stukje limoen als topping.
Op jullie gezondheid!