Onze Portugese wijnen
(voor prijzen kan je op de prijslijst terecht)
Onze witte wijnen uit Portugal

JMF Branco, Peninsula de Setubal - Nr.1106 - 0,75l
De JMF Branco van de Wijnmakerij José Maria da Fonseca is een wit wijn van de van Península de Setúbal..
Deze wijn gaat over het algemeen goed samen met varkensvlees, magere vis of zeevruchten.

Cabriz Branco - Douro - Nr.1138 - 0,75l
De wijn heeft de geur van open. limoen. grapefruit, bloemen en de smaak was fris, elegant, bittertje, .
Wij adviseren om de wijn binnen 2 jaar te drinken.

Quinta S. João Batista Reserva - Chardonnay, Fernão Pires - Nr.1103 - 0,75l
Geproduceerd met Chardonnay (50%) en Fernão Pires (50%) druiven, heeft het een groene citruskleur. Complex aroma van fruit met wit vruchtvlees, met tonen van geroosterde noten, zoals amandel en hazelnoot. Fruitig, evenwichtig, met een uitstekend volume in de mond met boterachtige tonen.

Monte de Pinheiros Branco - Alentejo - Nr.1112 - 0,75l
Jonge wijn voor een dagelijks glas. Lekker bij kazen en pastagerechten.

Quinta da Avelada - Vinho verde, Trajaduro, Loureiro en Alvarinho nr 1132
Deze Vinho Verde is makkelijk te drinken en is daarom uitermate geschikt voor allerlei gelegenheden. Denk aan feestjes, bij het eten of gewoon in de tuin op een zomerse dag. Lekker Als aperitief of bij salades,verse groenten, Chinese of Thais keuken, Sushi en vette vissen(zalm of tonijn). Ook Heerlijke bij mosselen, gamba’s, bijvoorbeeld black tiger garnalen.

Onze rode wijnen uit Portugal

JMF Tinto, Peninsula de Setubal –Nr. 1107 – 0,75l

Aragonez, Castelão. Een fruitige rode wijn, licht gemarkeerd door hout, en een medium-lange afdronk. Ideaal voor ontspannen momenten van gezelligheid en vreugde, in familie of met vrienden. Heerlijk bij rood- en witvlees gerechten.

Cabriz Colheita Seleccionada - Dao - Nr.1131 - 0,75 l
Frisse aroma's in de neus van rood fruit, kruidige en geroosterde toetsen. In de mond zijdezachte tannines, elegante en harmonieuze afdronk.

Serradayres Reserva - Alentejo - Nr.1133 - 0,75l
In de neus mooie aroma's van rood fruit zoals bosbessen met fijne gerookte toetsen. Fruitige afdronk, mooie structuur.

Cadão Douro Reserva Tinto - Douro - Nr.1105 - 0,75l
Robijnrood met purperen tinten. Mooie aroma’s van rood en zwart fruit, licht gerookte toets met een vleugje balsamico, vanille en chocolade. Vol in de mond, met een elegante afdronk

Vale D.Maria Rufo - Herdade do Mouhado, Alentejo - Nr.1116 - 0,75l
vale D. Maria Rufo is zeer evenwichtig, met de vervelende en rustieke kant van de Douro, met behoud van de frisheid. In de neus presenteert het aroma's van wilde bessen, kersen, aardbeien

Periquita Reserva - Terras Sado Nr.1115 0,75 l
Aroma's van bosbessen, cassis en viooltjes. Perfecte balans in fruitigheid met zachte tannines.

Adega Mayor Reserva - Alentejo Nr.1104 - 0,75l
Robijnrode wijn met een intense neus van bosbessen, rijpe pruimen en donkere chocolade. Mooi gebalanceerd in de mond met verfijnde tannines die voor een aangename lange afdronk zorgen.

Monte de Pinheiros Tinto - Alentejo Nr. 1114 - 0,75l
Licht en goed uitgebalanceerd, heeft ronde en zachte tannines, een aanhoudende afdronk, met frisheid en uitstekende fruitexpressie. Blend van Aragonez, Trincadeira, Alicate Bouschet, Syrah,...
Granaatkleur met gemiddelde concentratie
Zeer fruitig en jong, met hints van wilde en rijpe bessen.

Onze porto's

Onze witte porto's


Porto Quinta do Estanho Wit - Nr.P01 - 0,75l
Op de scherpe en steile oevers van de Douro, gezegend door zowel de zon als de kunst van de mens, produceren de wijnstokken van Quinta do Estanho een nectar die zelfs de allerbeste tafels waardig is. De portwijnen en de Douro-wijnen van het landgoed vertegenwoordigen elk op zich een unieke ervaring.

Porto Andresen Wit - Nr.P10 - 0,75l
Andresen Port staat in de TOP 5 van de meest gereputeerde porthuizen, waar kwaliteit nog altijd primeert boven kwantiteit. J. H. Andresen is één van de zeldzame en laatste wijnhuizen van porto, die 100% in familie-eigendom blijft. Een traditioneel familiehuis dat mijlenver weg staat van de overgecommercialiseerde portohuizen. Alle portwijnen van het huis worden vandaag gevinivieerd in Quinta das Aranhas aan de Tua Rivier in hartje Douro. De opslag gebeurt zoals wettelijk voorgeschreven in Vila Nova di Gaia. De 40 ha aan wijngaarden zijn allen van de hoogste kwaliteit (A-Rated). Hun specialiteit zijn de tawnies en worden vooral naar België, Nederland, Frankijk, Duitsland en Denemarken uitgevoerd. Deze witte portwijn van Andresen, een premium merk onder portwijnhuizen, heeft florale aroma's en enkele noten van tropisch fruit. Evenwichtig en een zoete, zijdeachtig en complex afdronk. Wordt best gekoeld gedronken. Ideaal voor bij het voorgerecht, een koude schotel, en bij ijs- en fruit desserts. Códega, Rabigato, Malvasia Fina, Fernão Pires.
Conserveren en serveren : 10 - 12 ºC - Is nog 4 à 6 weken na opening te bewaren.

Porto Andresen Dry White Wit - Nr.P12 - 0,75l

Droge witte Porto uit Andresen, met een houtachtige neus en hints van rozijnen. De smaak van deze witte port is vol met tonen van "rancio" (gecontroleerde oxidatie van het Spaanse Jerez-type), de afdronk is levendig en aanhoudend. Het huis Andresen werd in 1845 opgericht door een jonge Deen Jann Hinrich Andresen die op 14-jarige leeftijd in Portugal arriveerde en verliefd werd op Portugal en Porto-wijnen.

Porto Quinta do Estanho Special White Reserve Nr.P30 0,75l

Percelen wijnstokken gelegen op de steile hellingen van de rivier de Pinhão op een hoogte van 150-400 m, met arme, stenige leisteengrond; wijnstokken met een lage opbrengst en druiven met een hoge concentratie en kwaliteit. Traditioneel voor de Douro, waar Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio de boventoon voeren. Fermentatie met langdurige maceratie van de pellikels en veroudering in balseiros (vaten) van Frans eiken onder fijne droesem. De ideale port als porto-tonic longdrink en als aperitief. Mag op geen enkel (tuin-) feestje ontbreken. Deze portwijn kan onmiddellijk gedronken worden zonder decanteren.
Recept Cocktail: met 50% port, 50% fevertree tonic, ijsblokjes en een schijfje limoen of appelsien heb je een heerlijk verfrissend porto tonic cocktail. Een andere variant is 50% witte port en 50% Vinho Verde. Heerlijk verfrissend !

Porto Andresen 10 Years White Wit - Nr.P23 - 0,50l
Een goudgeel kleurige, prachtige en zeer gewaardeerde portwijn in de collectie van elke Andresen kenner. De 10-jarige Witte Porto was de eerste oud-witte van Andresen en heeft internationale prijzen in de wacht gesleept. Het ontwerp heeft ook verschillende gouden medailles verzameld in Londen en New York.
Heel aangename aroma's van gedroogde vruchten, dadels, sinaas, honing en cacaoboter. Een uitstekende aperitief die gekoeld moet geserveerd worden. Subliem bij foie gras, wildpasteien maar ook zoete desserts, walnoten, crème brûlée en bij melk chocolade. Kan ook gecombineerd worden met Roquefort en met een sigaar als digestief. Malvasia Fina, Códega, Rabigato & Arinto. Bewaren en serveren: Klaar om te drinken. Moet niet gedecanteerd worden. Kan na opening nog minsten een paar weken bewaard worden.
12°C.

Porto Andresen 20 Years White Wit - Nr.P24 - 0,50l
40% Códega, 25% Malvasia Fina, 20% Rabigato & 15% Arinto. Een goudgeel kleurige, prachtige en zeer gewaardeerde portwijn in de collectie van elke Andresen kenner. Heel aangename aroma’s van perzik, abrikoos, acaciahoning en cederhout. Een boeiende zuurgraad met een charmante afdronk van gedroogd fruit typerend voor oudere portwijnen. Een uitstekende aperitief die gekoeld moet geserveerd worden.
Subliem bij foie gras, wildpasteien maar ook zoete desserts, fruit desserts, walnoten, crème brûlée en bij melk chocolade. Kan ook gecombineerd worden met Roquefort en met een sigaar als digestief.

Onze rode porto's

Porto Quinta do Estanho Tawny - Nr.P21 - 0,75l
Op de scherpe en steile oevers van de Douro, gezegend door zowel de zon als de kunst van de mens, produceren de wijnstokken van Quinta do Estanho een nectar die zelfs de allerbeste tafels waardig is. De portwijnen en de Douro-wijnen van het landgoed vertegenwoordigen elk op zich een unieke ervaring.

Porto Andresen Tawny - Nr.P11 - 0,75l

Een porto met een robijnrode kleur en granaatappel tinten aan de rand van het wijnglas. De neus is complex met tonen van rode en zwarte bessen, gekonfijte pruimen en vijgen, alsook enkele zoete specerijen zoals kaneel en vanille. De smaak is duidelijk fruitig. Heerlijk bij desserts, harde kazen en als aperitief. Tinta Roriz, Tinta Barroca, Mourisco. Bewaren en serveren : 14-17°C

Porto Andresen Special Reserve Tawny - Nr.P31 - 0,75l

Een reserve tawny portwijn met een robijnrode kleur. De neus is complex met tonen van gekonfijte pruimen en vijgen. De afdronk is duidelijk van gedroogde vruchten en lekker lang en persistent. Heerlijk bij desserts, noten- en appeltaart, harde kazen en als aperitief. Touriga Franca, Tinta Roriz, Mourisco Tinto, Tinta Barroca Alcoholgehalte : 19,5%. Bewaren en serveren : 14-17°C

Porto Andresen Special Reserve Tawny - Nr.P31 - 0,75l

Een heerlijke 10 jaar oude tawny porto met een intense smaak van gedroogde vruchten en een complexe nootachtige geur. Lichte hints van rijp fruit in de zachte en lange afdronk. Heerlijk bij foie-gras, zoete desserts, Kerstmispudding, gebak, melk chocolade, walnoten, noten, crème brûlée, Roquefort en als digestief vergezeld van een fijne sigaar. Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Mourisco Alcoholgehalte : 20%. Bewaren en serveren : Serveren bij 12 - 15 °C

Porto Andresen Century 10 years Tawny - 0.75l Nr. P. 22
Druiven: Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Mourisco. Een heerlijke 10 jaar oude tawny porto met een intense smaak van gedroogde vruchten en een complexe nootachtige geur. Lichte hints van rijp fruit in de zachte en lange afdronk. Lekker bij foie-gras, zoete desserts, gebak, melk chocolade, walnoten, noten, crème brûlée, Roquefort en als digestief vergezeld van een fijne sigaar

Porto Andresen Royal Choice 20y - 0.75l - Tawny - 20° - Nr P32
Verwen jezelf met deze verbluffend heerlijke 20 jaar oude tawny port van het beroemde porthuis J.H. Andresen, waarlijk een koninklijke luxe porto, met een complex aroma, een zachte volle smaak en een subtiele zoetheid. Deze port heeft een uitstekende balans met een lange duurzame afdronk van gedroogde vruchten. Heerlijk bij foie-gras, zoete desserts, Kerstmispudding, gebak, melk chocolade, walnoten, noten, crème brûlée, Roquefort en als digestief vergezeld van een fijne sigaar. Tinta Roriz 40%, Touriga Francesa / Touriga Franca 35%, Bastardo 15%, Tinta Barroca 10%. Alcoholgehalte : 20%. Bewaren en serveren : Serveren bij 12 - 15 °C

Porto Andresen LBV - Tawny - Nr.P108 - 0,75l

Een late bottled vintage van 2011 met een diepe robijnrode kleur. Een aroma van geconcentreerde zwarte pruimen en vers fruit, lichte peperige hints en evenwichtige tannines. Een karaktervolle porto met een zeer lange en complexe afdronk. Wanneer een porthuis een LBV port op de markt wil brengen moet het deze laten declareren door het Instituto de Vinho do Porto. Dit gebeurt 4 jaar na de oogst tussen 1 maart en 30 september van dat jaar. Het bottelen moet dan ook weer gebeuren tussen 1 juli van het 4e jaar na de oogst en 31 december van het 6e jaar na de oogst. Door de strenge eisen van het Instituto de Vinho do Porto bent u verzekerd van een goed glas port. Heerlijk bij chocolade-cake, donkere chocolade en kaas. Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela Alcoholgehalte : 20%. Bewaren en serveren : Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Kan nu gedronken worden maar kan nog vele jaren rijpen op de fles. Blijft tot een maand na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden. Drinken tussen 16º C - 18º C.

Porto Andresen Colheita Tawny - Nr.P110 - 0,75l

Een porto goudbruin van kleur met licht-gouden reflecties. Een aroma van zoethout, gedroogd fruit, amandelen en kaneel. De smaak is halverwege tussen een jonge Tawny en colheita. Heeft een fijne structuur en een heerlijke afdronk. Andresen is gespecialiseerd in deze fascinerende stijl van porto's. Heerlijk bij licht gezoete desserts, gedroogde vruchten en als aperitief Touriga Nacional. Alcoholgehalte : 20%. Bewaren en serveren : Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 15°C. Serveren tussen 14-17°C. Na opening nog 6 tot 8 weken te bewaren.

Alambre Moscatel de Setubal - 0,75l
Wijnhuis: José Maria da Fonseca
Druif: 100% Moscatel de Setúbal. Heeft een gouden flonkering, die een keur aan intense aroma’s vrijgeeft. Van oranjebloesem, citrus en zoete sinaasappelen tot rozijnen, vijgen en noten. De smaak is vol met een uitstekende balans tussen het zuur- en suikergehalte. Je proeft de smaken van marmelade, bessen, gedroogde abrikozen, vijgen, thee en noten. Perfecte portachtige symfonie, met een uitgekiende balans tussen zoet, zuur en bitter, die samen zorgen voor een verrassend aangename en lange afdronk.



© by Vertravi